Östergötlands Läns Nykterhetsförbund firade 100 år

I en vinterdukad festvåning hos Tempel Riddare Orden i Linköping öppnade vi dörrarna den 29/11 2023 till en festkväll och samrådsträff, för att hylla och fira att Östergötlands Läns Nykterhetsförbund har varit funnits i 100 år. Våra medlemsorganisationer i Östergötland var representerde. Totalt var det 28 deltagare som minglade , avnjöt smörgåstårta och lyssnade till en dragning av Sveriges Landsråd för alkohol- och narkotika frågors generalsekreterare: Håkan Eriksson, då han åskådliggjorde Sveriges alkoholpolitik från 1900-talets början och fram till idag samt berättade om frivilligorganisationers betydelse för samhället, som exempelvis Nykterhetsrörelsens. För musikunderhållningen stod gruppen Stay Close som berättade anektoter om de artister de sjöng låtar av på ett lysande och folkbildande sätt. Det sjöngs allsång och hölls flera tal som hyllade de insatser som gjorts i de olika nykterhetsföreningarna genom åren. Föreningar som verkar inom olika grenar som scouting , nykterhet i trafiken, barnverksamhet och kamratstödsverksamheter och mycket mer men på nykter bas och alla har de bidragit till att främja folkhälsa och gemenskap på sitt sätt. Tack för de här åren och nu ser vi fram emot flera
intressanta år av samarbete.