Seminarium om barns fulla rätt till stöd

De 7 november arrangerades de seminarium runt om i länet Linköping, Norrköping och Motala. Det handlade om barn som växer upp i familjer med ”krångel” eller missbruk. Ett samarbete mellan JUNIS, IOGT-NTO, Östergötlands Läns Nykterhetsförbund, NBV och Länsstyrelsen i Östergötland. Det var ett givande och lyckat arrangemang. Många deltog ca 80 personer sammanlagt alltifrån skolpersonal, politiker , föreningar och de som arbetar inom socialtjänst, vården mfl. Region Östergötland var på plats och deras representanter pratade om Barnkonventionen samt om barn som anhöriga och vad det finns för hjälp att få. Från JUNIS presenterades JUNIS rapporten ”stöd hela vägen”. Östergötlands Läns Nykterhetsförbunds konsulent berättade om erfarenheter av att växa upp med beroende i familjen om hur det påverkar och vilka verktyg som fanns för att komma vidare.